19:00

BK Forward

Referat: IF Karlstad Fotbollutveckling - BK Forward

Forward tog en trea på Klasmossen på måndagskvällen, och med sedvanlig dramatik, och en Josefstraff i 80:e kom att vara avgörande denna gång.

Annars började matchen bra för Forward, som kunde gå upp i en 2 - 0 ledning. Vi visste att Karlstad skulle ha mycket boll hemma på ett snabbt konstgräs, och dessutom har de visat en bra form på slutet, rapporterar Peder Hessel. Men tycker ändå inte de skapade så mycket, utan vi fick möjlighet till omställningar, och när Marcus Astvald just i en sådan hittade Josef på djupet så kom ledningen redan i 7:e minuten.

En kvart senare kunde sedan Axel Wetteus friställa Mohamed Youla (!), i ännu en omställning och efter att rundat målvakten, kan Youla få in bollen över linjen.

Govand Haidar, som förresten gör Karlstads alla mål just nu, löper sig igenom och kommer fri med Steffen och 1 - 2. Kanske vi stod lite högt och fel just då.

Samme Govand kan sedan knorra in en frispark efter en kvart i andra, och plötsligt lika. Josef får sedan sätta en straff, efter att själv blivit lite hårt omhändertagen. Kanske inte den klaraste straffen, men å andra sidan var handsen två minuter tidigare desto klarare. fortsätter Peder.

Karlstad försöker sedan, men kommer bara till en trippelhörna på övertid, men då är Steffen på plats. En mycket bra laginsats för dagen, och inte minst i vårt defensiva jobb när det gäller alla elva, och inte minst ska Josef och Teddy längst fram nämnas. Nu är det Skövde hemma på lördag 14.00.

Startade: Steffen Kraus, Mohamed Youla, Henke Hultberg, Ryan Kukyoi, Jesper Åman, Johan Chamoun, Marcus Kanto, Axel Wetteus, Marcus Astvald, Josef Ibrahim, Tidjani Diawara.

In kom Adam Molin (73 Astvald). Dessutom Jesper N, Ludde K, Svante S, Karl J, Carl G